Een interview met Co; één van de langst rijdende chauffeurs bij Top Koeriers

Wij heten niet voor niets Top Koeriers; de chauffeurs zijn de toppers. De mensen die elke dag klaar staan voor onze klanten. Wij spreken Co. Hij geeft ons een inzicht van zijn ervaringen als chauffeur van de afgelopen jaren.

Hoe lang rij je bij Top Koeriers?
“Wanneer zijn jullie begonnen? Ongeveer 25 jaar geleden toch? Zo lang ongeveer.”

Hoe ben je bij Top Koeriers terecht gekomen?
Ik heb mijn hele leven op de ambulance gewerkt. Prachtig werk vond ik dat. Helaas moest ik daar mee stoppen. Maar thuis blijven zitten, kan ik niet. Ik besloot rond te bellen, want Googelen bestond toen nog niet, en kwam uit bij Top Koeriers. Een net opstartend koeriersbedrijf.

Ik besloot daar voor te gaan. Ik ben nou eenmaal gewend om, als oud ambulancebroeder, ver te rijden en dagen van huis te zijn.

Mijn eerste rit was direct een vuurdoop; van IJmuiden naar Kortrijk, België. Geen probleem natuurlijk. Toen moesten we nog puzzelen met kaarten in boeken, dat vond ik heerlijk. Dat is nu allemaal veel makkelijker.”

Heb je een favoriete bestemming?
“Het Zwarte Woud. Vooral de binnendoorwegen… Prachtig.”

“Ik ben het gewend om als oud ambulancebroeder ver te rijden en dagen van huis te zijn.”

Welk rit blijft jou nog altijd bij?
“Dat zijn er wel een aantal. Een van de gaafste ritten is van een aantal jaar geleden. Er was een booreiland die onderdelen nodig had, midden in de nacht. Die moest ik vervoeren. Bij aankomst zag ik geen hand voor ogen. Geen persoon te bekennen! Na een tijdje te hebben rondgekeken voor een teken van leven, zag ik één van de mensen die daar werkte naar buiten komen. Even pauzeren, denk ik. Ik besloot te seinen met mijn koplampen. En zowaar! Hij had mij gezien. Zodoende kon in de onderdelen bij hem afgeven..”

Het klinkt alsof je het leuk vindt als een rit wat ingewikkelder is dan alleen ophalen en afleveren?
“Jazeker! Ik zeg altijd: hoe ingewikkelder, hoe beter. Als ik op zoek moet naar de juiste persoon, of diep een pand in moet om op de juiste afdeling af te leveren, dan vind ik dat prachtig. Zolang ik het maar bij de juiste persoon kwijt kan. Ik vind het een sport om het goed af te leveren, zelfs al lijkt het bijna onmogelijk.”

Wat is je grootste ergernis op de weg?
“Linksrijders.”

“Ik vind het een sport om het goed af te leveren, zelfs al lijkt het bijna onmogelijk.”

Hoe heb je de afgelopen jaren Top Koeriers zien ontwikkelen?
“Vroeger was ik deel van een klein clubje chauffeurs. Iedereen kende elkaar. Het was altijd heel gezellig. Top Koeriers is inmiddels zo gegroeid, dat ik nu niet iedereen meer ken. Enkel de chauffeurs die in dezelfde regio wonen als ik.

Ook het zoeken naar je bestemming is behoorlijk veranderd. Dat was vroeger een puzzel! Maar een echte uitdaging. Omdat we nu de chauffeurs app hebben, hoef ik maar op één knopje te drukken en de snelste route wordt voor mij uitgestippeld.”

Voor wat voor soort klanten heb je gereden?
“Voor bijna alles wat je kan bedenken; ziekenhuizen, drukkerijen, kledingzaken, notariskantoren, leveranciers van medische apparatuur, productiemaatschappijen, musea… Noem het maar op, en ik heb er voor gereden.”

Wat is de apartste plek waar je ooit hebt moeten ophalen of afleveren?
“Ik heb ooit weefsel opgehaald dat bestemd was voor onderzoek in Bratislava. Bij aankomst moest ik ondergronds in een hermetisch afgesloten bunker. Alsof je door de bewaking van Schiphol ging! Compleet met fouillatie, bodyscanner en bewaking. Het duurde bijna een uur voordat ik goed en wel weer buiten stond.”

Heb je nog een tip voor Top Koeriers?
“Ja… Mij meer ritten geven, haha!”

Wilt u ook graag uw pakket laten bezorgen door bezorgers zoals Co? Bekijk dan snel met welke koeriersdiensten wij u kunnen helpen!